Overijse
N°6
 
 

Durf te vergelijken: telefonie, internet, televisie

Telefonie, internet, televisie: durf vergelijken

Op maandag 18 november van 17.30 tot 19.45 uur en dinsdag 19 november 2013 van 8.30 tot 11.45 uur kan je aan loket 2 in het administratief centrum de Vuurmolen terecht om samen met een deskundige van de federale overheid de verschillende aanbiedingen en prijzen van de telecomoperatoren te vergelijken en zo het juiste tarief te vinden dat het beste aansluit bij jouw verbruik.

In 2012 namen ruim 500 Belgische gemeente deel aan de informatiecampagne “Gas-Elektriciteit: durf vergelijken!” die door de FOD economie werd georganiseerd. De gemeente Overijse was één van de deelnemers aan deze succesvolle campagne. De inwoners kregen de mogelijkheid om de prijzen en aanbiedingen te vergelijken van de verschillende elektriciteits- en aardgasleveranciers en kregen hierdoor de kans om deze kost uit hun huishoudelijk budget verlichten.

Ook dit jaar wordt een gelijkaardige campagne op touw gezet, maar dit keer op het gebied van telecommunicatie (vaste en mobiele telefonie, internet en digitale televisie). Uit een recente analyse van het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie blijkt dat meer dan 60% van de consumenten geen weet heeft van zijn reële behoeften op het vlak van telecommunicatie en daarom ook niet zoekt naar de beste dienstverlening en prijsaanbieding van zijn leverancier.

Wil je het zelf al even proberen, ga dan naar www.bestetarief.be .

Vroedmeesterpad

De in Vlaanderen zeldzame en bedreigde Vroedmeesterpad komt nog voor in de gemeente Overijse. Om deze koesterbuur van de gemeente Overijse te ondersteunen werkte Regionaal Landschap Dijleland vzw samen met de gemeente een plan uit voor de inrichting van een oude steenbakkerijsite. Recent werden er volgende werken uitgevoerd:

  • Er zijn bomen gekapt over 0.4 hectare. Het rechtstreekse zonlicht is noodzakelijk voor deze warmteminnende soort.
  • Er is een talud aangelegd van 20 m lang en 2 m hoog. In de steile zuidgerichte wand kunnen de padjes holtes graven om zich te verschuilen en te overwinteren.
  • Er is een betonnen waterbak geplaatst met een ondiepe zone. Het ondiepe water warmt snel op in de zon wat ideaal is voor de goede ontwikkeling van de larven.
  • De bovenste 30 cm zijn afgegraven over 350 m² en zijn gevuld met kiezel. Op deze schrale ondergrond groeien weinig planten waardoor de Vroedmeesterpadden zich makkelijker kunnen verplaatsen.
  • Er zijn steenstapelingen gemaakt. De padden kunnen zich in de spleten tussen deze stenen verschuilen.

Een fotoreportage van de werken vind je via de volgende link  http://projectinfo.rld.be/#!album-74-10